Reparatii Clopotnita (2003)
Clopotniţa bisericii BunaVestire Belu a fost construită în jurul anilor 1928-1930 şi este realizată pe 4 stâlpi din beton armat şi grinzi care susţin cele două clopote.
De-a lungul timpului, vremea şi în special mişcările seismice, au contribuit la degradarea ei. Astfel, că se observau stâlpi cu crăpături mari la 1/3 din înălţime, desprinderi nu numai a tencuielilor, dar şi a betonului. Clopotele ce se reazimă pe grinzi, nu aveau rulmenţi, ci lagăre care erau ovalizate şi dezaxate, fapt care a făcut ca un clopot să nu mai poată fi folosit.
S-a întocmit un deviz de reparaţii capitale, aprobat de Sfânta Arhiepiscopie.
Pentru repararea şi punerea în funcţie, au fost necesare trei etape distincte, astfel:
Restaurare din interiorul bisericii (2005)
Realizarea de restaurare din interiorul bisericii a început la 1 iulie 2005, pe baza devizului aprobat de Comisia de Pictură Bisericească din şedinţa din 11.04.2005, pe seama pictorului arhitect Samoilă Crişan.
Înlocuirea acoperişului bisericii (2008-2009)
Biserica BunaVestire Belu este o construcţie monumentală, în stil neoclassic bisericesc, având o turlă mare şi două turle mici, proporţionate armonios, în raport cu corpul propriu-zis al bisericii. Este construită între anii 1925-1934.
Au fost necesare reparaţii de înlocuire a învelitorii care era deteriorată, atât astereala cât şi tabla zincată. De aceea s-a impus executarea următoarelor lucrări: îmbrăcarea cu schele de lemn a turlelor, desfacerea învelitorii de tablă veche, desfacerea asterelei din lemn şi a unor grinzi deteriorate.
Lucrarea a fost executată pe bază de deviz aprobat de Sfânta Arhiepiscopie. Iniţial, s-a dorit învelirea bisericii cu tablă tip ţiglă, însă s-a renunţat la ea, folosindu-se învelirea bisericii cu tablă de zinc adusă din Germania. S-au folosit burlane noi, jgheaburi, ornamentele au fost înlocuite, s-au adăugat parazăpezi, iar crucile de pe turle au fost restaurate şi vopsite cu bronz auriu.
Lucrarea a început la 1 august 2008 şi s-a terminat în iunie 2009.
Înlocuirea scării de acces la Sfântul Altar (2008)
Scara de acces la Sfântul Altar, construită din beton şi grinzi de lemn, suferind fisuri, a fost sprijinită pe 2 pereţi de cărămidă. Datorită stării înaintate de degradare, cu real risc de surpare, s-a hotărât de către Consiliul Parohial să fie demolată şi construită alta nouă.
Scara cea nouă a fost construită din beton armat, susţinută pe 4 stâlpi, cu două căi de acces a câte 7 trepte finisate în mozaic, flancate de bare de inox îmbrăcate cu lemn.